De Deel

De Deel is een werkproject voor volwassenen met een verstandelijke beperking in de wijk Baggelhuizen op een unieke plek midden in de samenleving met een open karakter naar de buurt door middel van de verkooppunten.

De deelnemers van de Deel variëren in leeftijd van ongeveer 17 tot 70 jaar. De Deel biedt voor 60 mensen dagbesteding. De Deel is gehuisvest in een voormalige boerderij met dierenweide. Het accent ligt op werken en leren. Gericht en of vergroten van de mogelijkheden en ondersteuning van de individuele deelnemer tot een volwaardig burger.

Activiteiten

Rondom de boerderij loopt kleinvee, er is een groente- en siertuin die door de deelnemers wordt verzorgd/onderhouden. Daarnaast wordt er hout gezaagd en gekloofd voor de verkoop.

Er is een bakkerij met winkel (lid van de ambachtsbakkers). Er worden op ambachtelijke wijze brood, diverse koeken en cakes gebakken voor de winkel. Op bestelling leveren de deelnemers belegde broodjes voor de lunch. Er is een restaurant waar de deelnemers zorgen voor de koffie, thee en de lunch. De deelnemers verzorgen ook de catering bij vergaderingen en festiviteiten.

Voor de productiegroepen bestaan de werkzaamheden uit eenvoudig productie- en montagewerkzaamheden met gebruik van hulpmiddelen. Er werkt een groep in de productie van een regulier bedrijf.

Bron tekst : Promens-care