Forel & Vliegvis centrum Baggelhuizen

De NNVV is een actieve club van vliegvissers in Noord-Nederland met een eigen forellenplas van 4 hectare in het recreatiegebied Baggelhuizen te Assen.

Bij ons kun je als vliegvisser, maar ook als niet vliegvisser, je hart ophalen, en een dag(deel) gaan vissen op ons mooie bestand aan regenboogforellen in de plas. De plas bevat altijd een ruim bestand forellen, met een gewicht van minimaal 800 gram, en uitschieters boven de 2 kg.

De Noord Nederlandse Vliegvis Vereniging werd opgericht in 1980 door een aantal enthousiaste vliegvissers uit de noordelijke 3 provinciën van ons land.
In eerste instantie vond het verenigingsgebeuren plaats vanuit een openbare gelegenheid in Beilen, alwaar bindavonden en bijeenkomsten werden georganiseerd

Na vijf jaar kregen we onverwacht en plotseling de mogelijkheid om een meertje (visplas) van 3,5 hectare te beheren, direct onder de rook van Assen aan de A28. Er stond een oud boerderijtje aan het water wat in de loop der tijd is verbouwd tot een doeltreffend clubgebouw en vanaf het moment dat de Noord Nederlandse Vliegvis Vereniging het beheer kreeg over het meertje, zijn er met grote regelmaat forellen uitgezet in onze visplas.

Uiteraard is ons clubgebouw de verzamelplaats, als het gaat om gezellig te praten over vliegvissen en te leren van elkaars ervaringen en daar wordt veelvuldig gebruik van gemaakt door de leden en gasten