Formula Student

’s Werelds grootste technische competitie voor studenten van hogescholen en universiteiten komt terug naar Assen. Engineeringtalent vanuit heel Europa verzamelt zich van 9 t/m 12 juli op het TT Circuit in Assen voor Formula Student Netherlands. Ruim 1500 studenten, verdeeld over 50 teams, nemen het tegen elkaar op met technisch hoogstaande, zelfgebouwde raceauto’s.

Het concept waaide over vanuit de VS. In 1998 werd de eerste Europese variant van Formula Student gehouden op het circuit van Silverstone in het Verenigd Koninkrijk. De afgelopen jaren volgden Duitsland en Spanje met hun eigen edities van het evenement. Ook ons land wordt een alsmaar grotere speler in de competitie. De afgelopen vijf jaar groeide het aantal deelnemende Nederlandse hogescholen en universiteiten van 2 naar 6. Organisatoren Paul Sieljes en Nick van Eerten vonden het de hoogste tijd dat ook een Nederlands evenement een plekje op de kalender krijgt.

FSN biedt de nieuwste generatie engineers een unieke kans om hun carrière een kickstart te geven. Studenten krijgen te maken met alle facetten van een bedrijfsplan en maken kennis met de strikte eisen van de motorsport. Tijdens het evenement beoordelen professionals uit het werkveld de teams op ontwerp en presentatie, snelheid en acceleratie, en efficiëntie en duurzaamheid. 15 verschillende nationaliteiten zijn in Assen aanwezig. Nederland wordt van 9 t/m 12 juli vertegenwoordigd door de Hogeschool Zuyd en de Technische Universiteit Eindhoven.

(bron : website TT Circuit)