Op de fiets langs de blauwe as

De Drentse dorpen omloop kwam afgelopen zondag langs de blauwe as om daarna even een tocht door Drenthe te maken

Met maar liefst 44 verreden edities mag de Dorpenomloop Drenthe zich met recht een klassieker noemen. De Dorpenomloop Drenthe is een koers voor de echte klassiekerrenners, open velden waar de wind vrij spel heeft, keienstroken die voor verschil zorgen. Om de Dorpenomloop Drenthe te winnen moet je sterk en slim zijn en misschien een beetje geluk hebben.

Een blik op de erelijst bewijst dat. Helaas is de Dorpenomloop Drenthe in 2014 voorlopig voor het laatst gereden, wat natuurlijk erg jammer is. Daarom wordt de Dorpenomloop Drenthe vanaf 2017 nieuw leven ingeblazen! Op 7 mei 2017 staat de Dorpenomloop Drenthe als vrije klassieker na twee jaar afwezigheid weer op de kalender!

Begin mei kan het nog echt voorjaar zijn. Het weer kan alle kanten op gaan. Krijgen we een zonnige dag, of wordt het een gure dag met wind en regen? Wat het weer ook doet, het parcours staat garant voor spektakel! De Dorpenomloop Drenthe is één van de zwaarste klassiekers in Nederland. In eerste plaats natuurlijk door de keien, of zoals de Drenten zeggen flinten, waar de renners overheen moeten. Maar het zijn niet alleen de keienstroken die voor verschil gaan zorgen. De smalle wegen, het draaien en keren en natuurlijk de wind zorgen ervoor dat alleen de sterkste renners overblijven. Klik hier voor de route van de Dorpenomloop door Drenthe.

bron tekst : Dorpenomloop Drenthe