UDO in de Bonte wever

UDO was afgelopen weekend in de Bonte Wever met wedstrijden

UDO staat voor “United Dance Organisation”, en is een internationale dansbond, met vestigingen in steeds meer landen.
We bestaan al 10 jaar en willen nu ook in Nederland en België het hiphopdansen verder ontwikkelen. Wij willen er in Nederland en België voor zorgen dat er, voor dansers en dansteams die écht hiphopdansen, een plaats is waar zij hun danskunsten kunnen vertonen. Maar ook de kans hebben om met hun optreden competities op nationaal en internationaal niveau mee te doen, zodat ze zich kunnen meten met de beste hiphop dansers in de wereld.

De UDO heeft een jaarlijkse wedstrijdkalender met diverse wedstijden met solo-, duo en teamcategorieën. Gericht op dansen! Want dansen is een gevoel. Dansen zit in je hart. UDO wil een bond zijn, waar het hiphop danshart de ruimte krijgt. Want het gaat niet om de pasjes alleen. Het is juist het gevoel, de ziel van de dans, die het tot een geweldige performance maakt. Want dansen is een vorm van kunst, expressie, performance en gevoel.

Omdat de UDO een wereldwijde organisatie is, gaat het niet alleen om wedstrijden in Nederland. Nee, wij verzorgen ook Europese en Wereldkampioenschappen. En daar kan je allemaal aan mee gaan doen!